Wij zijn Annemie van Beugen en Alibert Bok en zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van Welcome Home Ministries Africa. Veel van onze tijd zit in dit project. Wij bezoeken het weeshuis twee keer per jaar. Alle reis- en verblijfskosten betalen wij zelf, want wij zijn van mening dat alle giften en inkomsten volledig naar hen moeten gaan die het nodig hebben. Wij krijgen geen enkele vergoeding en doen alles op vrijwillige basis. Bij ons blijft dan ook absoluut niets aan de strijkstok hangen.

Het begon in 2005 toen wij op vakantie waren in Oeganda. Tijdens onze rondreis kwamen wij in het dorp Jinja. Wandelend door de straten Annemie en Alibert voor het weeshuishoorden we kinderen zingen. Ongeveer 30 kinderen zaten in een restaurant aan een lange tafel. Ze kregen allemaal frietjes met wat drinken en zaten volop te zingen. Toen we verder wilden gaan kwam een mevrouw (Mandy Sydo) naar buiten en sprak ons aan. Het bleek dat de kinderen in het restaurant van een Christelijk weeshuis waren waar zij de directrice van is. De peuters waren voor het eerst buiten het weeshuis. Mandy zei dat wij het weeshuis mochten bezoeken als we interesse hadden. Omdat we altijd tijdens onze reizen projecten bezoeken, gingen we er natuurlijk meteen op af.

Eenmaal bij het weeshuis aangekomen kregen we een rondleiding van ? van de medewerksters. Wat direkt opviel was dat alles er keurig verzorgd en gestructureerd uitzag. Ieder kind had zijn eigen bedje, de ramen hadden horren en alles zag er schoon uit. De kinderen waren buiten aan het spelen en vermaakten zich prima. Toen we bij de baby's kwamen kreeg Annemie een baby van 2 dagen in haar armen, en mocht het een naam geven. Hij was die ochtend binnengebracht omdat zijn moeder tijdens de bevalling was overleden.

De verjaardagskalender welke te koop isDe rest van de reis kreeg Annemie het kindje en het weeshuis niet meer uit haar hoofd. Annemie maakt op reis altijd prachtige foto's en liep al langer rond met het idee om een verjaardagskalender te maken en die te verkopen voor een goed doel en nu had ze haar doel gevonden. Eenmaal terug in Nederland is ze op zoek gegaan naar sponsoren. Samen met haar eigen financi? inbreng is het gelukt de kalender te laten drukken. De kalenderverkoop verliep prima en er werd een mooi bedrag opgehaald. Omdat je vaak hoort dat het geld niet op zijn plaats terecht komt, wilde Annemie het geld zelf gaan brengen. Alibert was graag bereid om haar te vergezellen tijdens de reis.

De overhandiging van de cheque met het opgehaalde bedragEenmaal terug in Oeganda werden we overvallen door alle liefde waarmee we werden ontvangen door Mandy en alle andere vrijwilligers en medewerkers. We werden "meegesleept" naar allerlei andere projecten die het weeshuis ondersteund. Tijdens ons bezoek heeft Annemie een cheque (foto hierboven) overhandigd met het bedrag (5.500 Euro) wat tot dat moment met de verkoop van de kalender en andere giften was opgehaald. Tijdens dit tweede bezoek maakte alle goede dingen die in het weeshuis plaatsvinden, diepe indruk op Alibert.

Dit is de reden waarom wij, eenmaal thuisgekomen, begonnen zijn met het opzetten van deze website. Hierna zijn er allerlei akties op touw gezet. Zo gaan we naar scholen, kerken en andere instellingen om over het weeshuis te vertellen. Regelmatig sturen we brieven naar organisaties om steun te vragen. We verkopen kadoartikelen uit Oeganda om zo met de opbrengst het weeshuis te ondersteunen. Er lopen nog meer akties, waarvan u een aantal voorbeelden op andere plaatsen op deze website kunt vinden (zie o.a. laatste nieuws), want als er één organisatie is die onze steun verdient is dit wel WHMA en alle kinderen die de hulp die wij kunnen bieden nodig hebben om te overleven.

Klik hier voor meer foto's en achtergrond verhalen

Klik voor Nederlands Click for English
Powered by Etomite CMS.